Ingrediente: 1 cutie lapte condensat (300 ml de la Lidl), frișcă lichidă (350 ml), esență de vanilie, 2 linguri de lichior (merge și fără)
Mod de preparare: Într-un bol se amestecă laptele condensat cu esența de vanilie și lichiorul.
Se bate frișca până se întărește (în mod normal folosesc smântână pentru frișcă Dorna sau Pilos de la Lidl)
În bolul cu frișca se adaugă amestecul de lapte condensat și cu o spatulă sau lingură de lemn se amestecă ușor până se încorporează.
Se toarnă trei sfert din compoziție într-o caserolă, restul de compoziție se amestecă cu o linguriță de cafea solubilă dizolvată în puțină apă.
Se toarnă peste compoziția simplă, se închide caserola și se dă la congelator până la servire.
O înghețată cremoasă, ușor de făcut și nu are „ace”
Să vă fie de bine!
Super reteta, trebuie incercata neaparat. Eu folosesc lapte condensat de la DeLatte, este cel mai bun.
@Florin-am folosit și eu când am găsit. O să comand din nou. Este foarte bun.