Ingrediente: 300 g făină, 100 g unt, 200 g zahăr, 2 ouă, 150 ml lapte, esență de vanilie, 1 linguriță praf de copt, 300 g vișine
Mod de preparare: Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până acesta se topește.
Se adaugă ouăle, se mixează,
urmate de lapte și esența de vanilie până compoziția este fină.
Se renunță la mixer, se adaugă făina amestecată cu praful de copt
și se încorporează cu o spatulă.
Se tapetează tava (21/32 cm) cu hârtie de copt, se toarnă compoziția, se nivelează
și se așează vișinele (spălate, fără sâmburi și date prin făină).
Se coace prăjitura la temperatură medie cca 30 min, până trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din tavă pe un grătar să se răcească după care se porționează și se presară cu zahăr pudră sau se servește cu frișcă sau spumă de vișine :)
Poftă bună!