Muffins cu cireșe

Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 60 ml ulei, 180 ml lapte, un ou, 1 linguriță rasă de praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, esență de vanilie, 150 g cireșe fără sâmburi

Mod de preparare: Într-un castron se amestecă ingredientele uscate (făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul și sarea). Într-un alt vas cele lichide (oul se bate cu sarea, se adaugă laptele, uleiul și esența).

Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide,

se amestecă până când se omogenizează. Se adaugă cireșele fără sâmburi și rupte pe jumătate

și se amestecă cu o spatulă de silicon pentru a se distribui uniform.

În tava de muffins  tapetată cu hârtiuțe speciale se pune cu ajutorul a două linguri compoziția pregătită mai sus, se umplu pe trei sferturi. Mie mi-a ajuns pentru 12 bucăți.

Prăjiturelele se coc 25-30 de minute la foc mediu, până se rumenesc ușor deasupra. Unele au ieșit țuguiate, nu știu de ce :)

Se lasă să se răcească puțin după care se scot pe un platou.

Muffins se servește simplu sau pudrat cu zahăr. Eu i-am preferat simpli să simt aroma cireșelor.

Prăjiturelele sunt foarte pufoase dar la unele cireșele au căzut la fund.

Data viitoare o să le pun separat în fiecare hârtiuță, peste compoziția. Poate așa se repartizează mai uniform în muffins.

Aceste pufoșenii au fost făcute în seara meciului România-Elveția și vroiam să celebrez victoria. Din păcate, ca de obicei, rezultatul nu a fost cel scontat. Oricum sunt foarte buni, poftă bună!

Sursa mea de inspirație vine de la Rețete fel de fel. Multumesc Iuliana Florentina

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *