Ingrediente: 2 ouă, 1 plic zahăr vanilat, un praf de sare, 250 ml lapte, 250 ml apă minerală, 220 g faină, 30 ml ulei
Mod de preparare: Se bat ouăle cu sarea și zahărul vanilat. Se adaugă laptele, apa minerală, uleiul, se amestecă cu un tel pară. Se pune făină și se amestecă, obținându-se o compoziție nu foarte groasă.
Se încinge o tigaie antiaderentă (unsă la început cu puțin ulei) și cu un polonic mic se pune compoziție de clătite, se rotește tigaia astfel încât aluatul să acopere fundul tigăi.
Se coace clătita pe fiecare parte cca 1-2 minute.
După ce toate sunt gata se ung cu dulceață/nutella/ciocolată,
eu am folosit gem de la Râureni.
Se rulează după preferință și se consumă cu poftă.
Din cantitățile de mai sus mi-au ieșit 15 bucăți.
Nu am folosit praf de copt. Poftă bună!