Ingrediente: 500 g căpșuni, 200 ml frișcă lichidă, 250 g mascarpone, 20-25 buc pișcoturi, 4 lingurițe zahăr pudră, cafea
Mod de preparare: Se bate spuma frișca cu zahărul, se adaugă mascarpone și se mai mixează 1-2 minute. Se pun căpșunele tăiate bucățele, se mixează foarte puțin pentru omogenizare. O formă se capitonează cu folie alimentară, se așează pișcoturile date prin cafea, se acoperă cu jumătate din crema făcută anterior, se pun bucățele de căpșuni, se acoperă cu restul cremei. Deasupra se așează un nou strat de pișcoturi date prin cafea, se acoperă cu folia alimentară și se dă la frigider.
Eu am avut căpșuni cam acre așa că am pus 6 lingurițe de zahăr.
Fiecare după gust. Este o variantă bună la fructele acre, precum am nimerit noi căpșunele. Eu am denumit aceasta prăjitură, tiramisu.
Tiramisu e prajitura mea preferata. Nu am incercat-o cu capsunele, recunosc!
@Laura C-este o prăjitură foarte aromată, deși nu este clasicul tiramisu, dar nu știam cum să-i spun :)