Fursecuri șprițate

Ingrediente: 250 g unt, 100 g zahăr pudră, un praf de sare, esență de vanilie, 1 ou, coajă de lămâie, 400 g făină

Mod de preparare: Untul moale se pune în bolul mixerului, se adaugă zahărul pudra, se pornește mixerul

și se amestecă la început la viteză mică, după care se mărește viteza și se mixează cca 5 minute.

Se oprește mixerul, se curăță pereții vasului, se adaugă sarea, vanilia, coaja de lămâie și oul.

Se mixează din nou pentru 2-3 minute (încă o dată mă felicit pentru mixerul achiziționat).  La final se adaugă făina și se mixează până este încorporată.

Se obține un aluat destul de moale și lipicios.

Am folosit un pistol special pentru fursecuri pe care l-am primit de la Dana spre testare. Este un aparat din plastic solid. Pe vremuri am avut unul metalic contafăcut cu care nu am reușit să fac nimic.

Se umple presa cu aluat,

se atașează modelul dorit,

se așează pe tavă și se apasă de două ori pe manetă formându-se astfel fursecul (nu se pune hârtie de copt).

Se coc la temperatură medie cca 12-15 min. Fursecurile se lasă în tavă să se răcească, se scot pe platou

și reci se pot orna cu ciocolată sau se consumă așa simpli.

Rețeta este prezentată video de Jamila. Aceeași rețetă este și în prospectul aparatului de fursecuri.

Ca de obicei, dacă se respectă cantitățile și modul de lucru, produsul este realizat perfect. Mulțumesc Jamila Cuisine. Și cum aceste fursecuri le-am realizat de 1 Iunie, doresc tuturor copiilor mari și mici, să fie sănătoși și fericiți.

 

Distribuie pe:

Un gând despre „Fursecuri șprițate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *