De câte ori merg prin târguri simt miros de ulei ars ceea ce-mi crează un disconfort maxim. De data aceasta nu am fost în târg dar prin urbea natală erau organizate câteva (a momârlanilor și a maghiarilor), nu știu dacă s-au făcut și Langoși dar eu am avut poftă. Nimic mai simplu, făină, drojdie, apă, ulei…..
Ingrediente: 400 g făină, 1 plic drojdie uscată de la Dr Oetker, 250 ml apă călduță, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 2 linguri ulei
Ingrediente pentru umplutură: 120 g urdă/brânză de vaci mai uscată, 2 linguri rase cu zahăr, 1 ou mic.
Mod de preparare: Într-un castron se pune făina, se adaugă drojdia și zahărul și se amestecă cu o lingură, după care se pune sarea și apa călduță. Se amestecă bine cu o lingură (este un aluat destul de lipicios),
![](https://c2.staticflickr.com/8/7189/26873666952_6f643e328a.jpg)
după care se adaugă uleiul. Se mai frământă câteva minute după care se acoperă cu folie alimentară și un prosop de bucătărie.
![](https://c2.staticflickr.com/8/7403/26363482253_55cf66bafc.jpg)
Se lasă la dospit cam o jumătate de oră, până-și dublează volumul.
![](https://c2.staticflickr.com/8/7336/26873666622_5cbf74e3d7.jpg)
Se unge cu ulei blatul de lucru (planșeta), se împarte compoziția în 6-7 bucăți
![](https://c2.staticflickr.com/8/7678/26363481513_b1f975a93d.jpg)
și fiecare se întinde cu mâna, nu foarte subțire. Se pot umple cu brânză sau rămân așa simpli.
![](https://c2.staticflickr.com/8/7761/26873666282_fb9a6e6f38.jpg)
Se pune ulei (cam 2 degete) într-o tigaie, se lasă să se încingă și se prăjesc langoșii pe ambele părți,
![](https://c2.staticflickr.com/8/7110/26363480783_b432275337.jpg)
![](https://c2.staticflickr.com/8/7576/26873665942_1dfc244498.jpg)
după care se scot cu paleta pe hârtie prosop ca să se absoarbă uleiul în exces.
![](https://c2.staticflickr.com/8/7315/26363479923_3887b0dc67.jpg)
Se servesc pudrate cu zahăr sau dulceață (cele simple) și cu mare poftă cele umplute cu brânză :)
![](https://c2.staticflickr.com/8/7076/26968060645_7df89cc6bd.jpg)
Se poate folosi și telemea.
Poftă bună!