Pateuri cu urdă și mărar

Ingrediente: 275 g foietaj, 120 g urdă, mărar tocat, 1 ou mic, 2 linguri zahăr, esență de vanilie/rom

Mod de preparare: Se lasă la dezghețat aluatul foietaj (eu folosesc foietaj proaspăt de la Lidl) la temperatura camerei. Se mărunțește urda cu furulița, se amestecă cu mărarul tocat, oul și zahărul.

Se întinde aluatul și se dreptunghiuri cu latura de cca 5/8 cm. Pe fiecare se pune o linguriță de umplutură,

se se pliază aluatul după preferință, se unge o latură cu apă și se sigilează cu ajutorul unei furculițe.

Se pun pateurile în tava acoperită cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș de ou bătut cu puțin lapte și se coc la foc potrivit cam 15 min, până devin rumene.

Pateurile se servesc simple sau cu zahăr pudră. Un desert simplu și la îndemână.

the rock steroid cycle

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *