Ouă sidefate pentru Paști

Ingrediente: ouă (de preferință albe), vopsea sidefată Carmin de la Dr.Oetker, mănuși, un vas cu apă caldă

Mod de preparare: Se spală ouăle foarte bine cu detergent de vase pentru degresare. Se pun la fiert în apă rece pentru 15-20 minute la foc mic. Când sunt fierte se stinge focul și se scot într-o farfurie să se răcească puțin astfel încât să se poată lucra cu ele.

Se taie pliculețele cu vopsea și se pun în apă caldă unde se țin până vopseaua devine lichidă. Se ia o culoare, se șterge plicul de apă, se taie un colț se pun câteva picături de vopsea în palmă (după ce am pus mănușa), se freacă palmele, se ia oul și se rostogolește în palme până vopseaua s-a prins bine de el. Se așează în cofrag și se continuă vopsirea ouălor. Trecerea la altă vopsea se face după ce am spălat bine mănușile de pe mâini.

Când sunt uscate se transferă într-un coș specific Sărbătorilor Pascale.

 

Modul de vopsire se poate urmări video pe canalul YouTube al Jamilei

Distribuie pe:

4 comentarii la „Ouă sidefate pentru Paști”

    1. @Laura-aceasta este vopsea sidef, nu se fierbe, probabil de aceea ouăle sunt mai deschise la culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *