Ingrediente: 250 g smântână pentru frișcă, 250 g mascarpone, 2-3 lingurițe zahar pudră, esență de vișine, gem de cireșe, cafea, cireșe confiate
Mod de preparare: Se bate frișca cu 2-3 lingurițe de zahăr pudră până devine fermă. Se adaugă mascarpone, se mixează, după care se pune 1/2 din borcanul de gem de cireșe de la Râureni și esența de vișine. Se renunță la mixer și se amestecă ușor cu o spatulă.
În pahare sau alte forme se așează un rând de spumă de frișcă cu mascarpone, un rând de pișcoturi muiate în cafea, alt rând de mascarpone, pișcoturi……Se pot intercala și fructe exotice, gen kiwi sau pulpă de portocală.
Aranjarea este după dorința și plăcerea consumatorului. Se ornează cu cireșe confiate și pudră de cafea solubilă.
Etapele sunt descrise aici.
Un gând despre „Cremă de mascarpone și gem de cireșe”