Ingrediente: 3 banane bine coapte și înghețate, 150 ml lapte, 1 praf de frișcă. În mod normal se folosește frișcă lichidă. Eu nu am avut în casă, poftă era prea mare, așa că am trișat. Am apelat la varianta mai puțin sănătoasă, dar o dată merge…..
Se poate adăuga miere de albine, eu am considerat că bananele sunt destul de dulci. La fel pudră de cacao, cafea sau scorțișoară măcinată. Fiind pentru prima dată când prepar o astfel de înghețată, am prefera una simplă, doar cu banane.
Mod de preparare: Se pun bananele în tocător sau blender, se adaugă laptele și praful de frișcă (bananele și frișca lichidă).
Se mixează la viteză mare până totul devine o cremă pufoasă.
Se poate consuma imediat dar pentru a forma cupe frumoase se transferă înghețata într-o caserolă și se ține la congelator câteva ore.
Înghețata de banane se servește cu cremă caramel și ornată după preferință. Eu am folosit fistic tocat mărunt.
Sigur voi repeta această rețetă, dar cu smântână pentru frișcă……
Foarte bună, ușor de făcut și destul de dulce, nu mai are nevoie de miere. Doar plăcerea de a o savura. Pentru o înghețată de cafea, se adaugă o linguriță de ness și câteva picături de esență de cafea, se amestecă și se dă la congelator.
Rețeta se găsește pe multe site-uri culinare, în foarte multe variante.