Cornulețe sărate

Ingrediente: 120 g telemea de vacă, 120 g margarină, 1 gălbenuș, 1/2 linguriță sare, 160 g făină

Mod de preparare: Într-un castron se pune făina, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici telemeaua și margarina, se adaugă gălbenușul și sarea.

Se amestecă toate ingredientele cu mâna după care se scoate aluatul pe planșeta înfăinată și se frământă până se obține un aluat compact nu foarte tare. La nevoie se pune puțină smântână.

Aluatul se împachetează în folie alimentară și se ține la frigider câteva ore.

Se împarte aluatul în 4 bucăți.

Fiecare bucată se întinde într-o foaie subțire, se decupează cu o farfurie rotundă

și cu ruleta sau cu un cuțit ascuțit se împarte în 8 triunghiuri care se rulează de la bază spre vârf, formându-se cornulețe.

Cornulețele  se așează în tavă pe hârtie de copt

și se coc la foc potrivit în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 min, până devin rumene.

Se lasă cornulețele să se răcească și se servesc la un pahar de bere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.