Ingrediente: 120 g telemea de vacă, 120 g margarină, 1 gălbenuș, 1/2 linguriță sare, 160 g făină
Mod de preparare: Într-un castron se pune făina, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici telemeaua și margarina, se adaugă gălbenușul și sarea.
Se amestecă toate ingredientele cu mâna după care se scoate aluatul pe planșeta înfăinată și se frământă până se obține un aluat compact nu foarte tare. La nevoie se pune puțină smântână.
Aluatul se împachetează în folie alimentară și se ține la frigider câteva ore.
Se împarte aluatul în 4 bucăți.
Fiecare bucată se întinde într-o foaie subțire, se decupează cu o farfurie rotundă
și cu ruleta sau cu un cuțit ascuțit se împarte în 8 triunghiuri care se rulează de la bază spre vârf, formându-se cornulețe.
Cornulețele se așează în tavă pe hârtie de copt
și se coc la foc potrivit în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 min, până devin rumene.
Se lasă cornulețele să se răcească și se servesc la un pahar de bere.