Prăjitură cu budincă de ciocolată

Ingrediente blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr pudră, 2 linguri ulei, 4 linguri făină, 2 linguri fulgi de nucă de cocos, coajă de portocală Finness, esența de vanilie, un vârf de lingurița praf de copt

Ingrediente budincă de ciocolata: 3 linguri gluten alimentar (amidon), 500 ml lapte, 100 g zahăr, 150 g ciocolată neagră, 100 g unt, esență de rom/vanilie/cafea

Ingrediente pentru insiropat: 1 cană lapte, un plic cappuccino

Ingrediente pentru asamblare: pișcoturi

Mod de preparare blat: Albușurile se bat spumă tare cu puțină sare. Se adaugă zahărul treptat și se mixează până bezeaua devine lucioasă și densă (în cazul în care nu se bat bine albușurile se pun 3-4 picături de zeamă de lămâie).

Într-un castronel se bat gălbenușurile cu uleiul, coajă de portocală și esența de vanilie și adaugă peste albușuri.

Se mixează ușor, la viteza cea mai mica a mixerului.

Se obține o compoziție spumoasă

Se cerne deasupra făina amestecată cu praful de copt, se adaugă nuca de cocos și se amestecă ușor cu spatula.

Compoziția obținută se toarnă într-o tava cca (20/30 cm) tapetată cu hârtie de copt.

Se coace blatul temperatură medie cca 20 min, până blatul se rumenește ușor la suprafață și bineînțeles trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un grătar și se lasă să se răceascăam. Tava mea a fost putin mai mare și blatul a fost destul de subțire, dar m-am descurcat :)

Mod de preparare budincă de ciocolata: Se amestecă amidonul cu zahărul, apoi se toarnă puțin lapte până se dizolva.

Restul de lapte se pune la fiert. Când începe să dea în clocot se toarnă compoziția cu amidon și se amestecă continuu cu un tel. Se fierbe la foc mic fără a da în clocot, până se îngroașă.

În budinca fierbinte se adaugă ciocolată ruptă bucățele,

untul și esența dorită, amestecând până la omogenizare.

Se lasă budinca să se răcorească amestecând din când în când.

Blatul răcit se taie în două. Se pune o parte pe un suport/platou și se întinde jumătate din budinca de ciocolată. Se acoperă cu un strat de pișcoturi însiropate,

a doua parte de cremă

și blatul al doilea. Se așează un tocător mai greu și se da la rece până în momentul servirii.

Se servește cu glazură de ciocolată, pudrată cu zahăr farin, nucă de cocos sau „așchii” de ciocolată. Sau, de ce nu, un moț de frișcă :) Fiecare după preferință.

Mulțumesc Miha pentru rețetă. Aici găsiți dulciuri fel de fel, toate foarte bune, ușoare și bine explicate.

 

Un gând despre „Prăjitură cu budincă de ciocolată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *