Ingrediente: 3-4 pulpe de pui, 100 g orez, o lingură ulei, o lingură unt, bulion sau roșii paste, 2-3 fire de ceapă verde/o bucățică praz, mazăre congelată/din conservă, sare, piper
Mod de preparare: Se pune uleiul și untul într-o cratiță și se prăjesc pulpele de pui spălate, șterse bine de apă și condimentate. Când sunt gata se scot pe o farfurie. În uleiul rămas se călește prazul (în cazul meu) până a devenit sticlos. Se adaugă orezul (eu am folosit risotto cu bobul lung), se amestecă cu o lingură de lemn și se lasă sub capac 1-2 minute.
Se adaugă o mână de mazăre
și 1/2 din conserva cu pulpa de roșii.
Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă, se lasă să dea un clocot după care se toarnă apă cât să acopere orezul și un deget deasupra.
Se fierbe pilaful la foc mic până orezul este gata. Nu trebuie să devină „terci”. orezul să-și păstreze bobul întreg.
La servire se presară mărar tocat.
Se servește cu o porție generoasă de salată. Poftă bună!