Ingrediente: 500 g făină, 1 plic drojdie uscată, 250 ml apă/lapte, 4 linguri zahăr, 25 g unt/margarină, magiun de prune, sirop (apă+zahăr)
Mod de preparare: Într-un castron se pune făina, drojdia și zahărul. Se amestecă cu o lingură. Se adaugă untul/margarina topită. Se începe adăugarea apei/laptelui călduț și se amestecă cu o lingură sau un mixer până la omogenizare.
Aluatul se lasă la dospit până-și dublează volumul.
Se presară făină pe planșetă, se scoate aluatul și se împarte în două. Prima bucată am întins-o într-o foaie cât mai rotundă nu prea groasă
și am împărțit-o în 8 triunghiuri egale.
Pe fiecare triunghi se așează o linguriță de magiun de prune,
se rulează de la bază spre vârf formându-se cornul.
Se așează pe tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la dospit o jumătate de oră. Restul aluatului l-am împărțit din nou în două și am făcut cornuri mai mici. Se ung cu gălbenuș se ou și se coc în cuptorul preîncălzit la temperatură medie cca 20 min, până se rumenesc frumos.
Fierbinți se ung cu siropul făcut din apă și zahăr.
Cornuri cu aluat dospit foarte bune, pufoase și aromate datorită magiunului de prune. Rețeta este de la Violeta, din caietul ei cu rețete.
Violeta este vinovată pentru multe din bunătățile făcute de mine. Mulțumesc draga mea prietenă.