Cornulețe cu magiun

Ingrediente: aluat foietaj de la Lidl, magiun de prune, ou, lapte

Mod de preparare: Se întinde aluatul pe planșeta pudrată cu făina și se taie în două pe lung. Fiecare fâșie se taie în dreptunghiuri de cca 10 cm și din nou fiecare în două triunghiuri.

Pe latura mare a triunghiului se așează cu lingurița magiun de prune și se rulează formându-se cornulețul (am obținut astfel 16 cornulețe).

Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș de ou amestecat cu lapte și se coc la foc mediu aproximativ 10 min.

Cornulețele se lasă să se răcorească în tavă după care se transferă pe un platou.

Se pot pudra sau nu cu zahăr farin. Eu le-am lăsat simple.

Cornulețele sunt foarte bune, se prepară repede iar dacă aveți poftă de ceva dulce este soluția perfectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *