Ingrediente: 4-5 cartofi de mărime mijlocie, 2 bucați de cabanos, 1/2 ceapă, 1 linguriță ardei dulce tocat, 2 linguri ulei, sare, piper, mărar proaspăt
Mod de preparare: Se călește ceapa tocată mărunt după care se prăjește și cabanosul tăiat felii mai groase. Se adaugă cartofii tăiați după preferință (felii sau bucăți mai mari). Se amestecă cu cabanosul și se prăjesc puțin în uleiul lăsat de cabanos. Se pune apă caldă cât să acopere cartofii, se condimentează cu care și piper, se adaugă și ardeiul dulce tocat. Se pune capacul pe cratiță și se fierbe urmărind să nu scadă lichidul. Se completează la nevoie cu apă caldă. Când cartofii sunt fierți se stinge focul și se adaugă mărar proaspăt, tocat mărunt.
Tocănița se servește cu castraveți murați, varză acră, salată de sfeclă sau murături asortate.
Arata foarte bine!