Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 400 g urdă, 2 ouă, stafide, 130 g zahăr, finesse de lămâie
Mod de preparare: Se dezgheață aluatul la temperatura camerei sau în frigider. Într-un castron se amestecă urda cu ouăle, zahărul și stafidele până se obține o compoziție omogenă.
Dacă este prea apoasă se adaugă 1-2 linguri de griș.
Se întinde aluatul, pe una din margini (eu am pus pe latura mică) se pune compoziție de urdă, se presară puțin griș,
se rulează aluatul până se acoperă urda
și se obține un rulou după care se taie cu rola și se sigilează cu puțină apă.
Eu am obținut 4 rulouri care se pun pe o tavă și se țin la frigider să se întărească aluatul. Se taie fiecare rulou cu un cuțit ascuțit în bucăți după mărimea dorită, se crestează deasupra și se așează într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Pateurile se ung deasupra cu gălbenuș bătut cu 1-2 linguri de lapte și se coc la foc potrivit până sunt frumos rumenite deasupra.
Pateurile se servesc calde sau reci pudrate sau nu cu zahăr.
Simplu, gustos și la îndemână!