Ingrediente: 500 ml lapte, 1 plic zahăr vanilat, 100 g zahăr, 100 g griș, 3 ouă, 50 g unt, Finesse aromă de portocală
Mod de preparare: Se pune laptele la fiert cu zahărul vanilat. Când laptele dă în clocot se adaugă zahărul, untul, grișul și finesse aromă de portocală. Se fierbe la foc mic amestecându-se cu o spatulă.
Când compoziția s-a îngroșat se ia cratița de pe foc, se răstoarnă compoziția într-un vas de mixare.
Se lasă să se răcească după care se adaugă ouăle pe rând și se mixează până se încorporează bine.
Se unge cu unt o formă pentru cuptor, se toarnă compoziția și se coace în cuptorul preîncălzit cca 30-40 min la temperatură medie. După ce se stinge focul se mai lasă 15 min în cuptorul încălzit.
Se scoate forma și se servește budinca pudrată cu zahăr.
Cine dorește poate adăuga puțină dulceață dar pentru mine este suficient de dulce.