Ingrediente: 350 g iaurt simplu Cremosso, 150 ml smântână pentru frișcă, 200 g zahăr pudră, 6 folii de gelatină (10 g), 250 g fructe de pădure (am folosit mure, zmeură, coacăze roșii congelate), esență de vanilie, fructe pentru decor
Mod de preparare: Se pune gelatina la hidratat în apă rece. Iaurtul se amestecă cu zahărul până se topește.
În această compoziție se pune esența de vanilie
și fructele semidecongelate.
Se mixează frișca și se amestecă cu gelatina topită pe baie de abur. Se amestecă cele două compoziții cu mișcări ușoare cu o lingură.
Se îmbracă cu folie alimentară o formă de chec și se toarnă compoziția.
Deasupra se pun pișcoturile însiropate sau nu după preferință.
Se acoperă cu folia alimentară și se dă tortul la rece peste noapte.
A doua zi se răstoarnă pe un platou și se decorează după imaginație.
Se feliază și se servește cu drag.
Este un tort răcoros și numai bun la o aniversare sau petrecere. Pofta buna !
Doamne cum arata! Cred ca e super-delicios!