Ingrediente: 350 g făină, 150 ml lapte, 50 ml de ulei, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 25 g drojdie proaspătă, 1 gălbenuș de ou, 200 g cașcaval, 1/2 linguriță chimen, 1 albuș de la ou (pentru uns)
Mod de preparare: În laptele călduț se dizolvă drojdia și zahărul. Se lasă deoparte 5 minute. În castronul mixerului se pune făina, drojdia desfăcută, uleiul, sarea, chimenul, cașcaval ras și gălbenușul de ou. Se pornește mixerul și se frământă un aluat elastic care se pune la crescut într-un loc ferit de curent. După ce aluatul și-a dublat volumul se întinde o foaie de 1 cm pe planșeta presărată cu faina.
Se împăturește iar se întinde și iar se împăturește. Trebuie sa fie împăturită de trei ori ca să iasă straturile.
În final se întinde o foaie de 1 cm și se taie pogăcele cu o formă rotundă.
Se pun pogăcelele în tavă și se lasă încă 15 minute să crească.
Se ung pogăcelele cu albuș de ou bătut, se presară chimen și susan
și se coc în cuptorul preîncălzit cca 25 de minute, până când se rumenesc frumos.
Se lasă puțin în tavă după care se pogăcelele se scot pe un platou.
Mulțumesc Adina pentru rețetă.
2 comentarii la „Pogăcele cu cașcaval”