Budincă de ciocolată

Ingrediente: 375 ml lapte, 50 g zahăr, 30 g amidon alimentar, un vârf de cuțit de sare, 60 g ciocolată amăruie

Mod de preparare: Într-un castron se amestecă zahărul cu amidonul și sarea. Se toarnă încet laptele rece peste ingredientele solide și se amestecă să se dizolve zahărul și amidonul să nu rămână cocoloașe.

 

Se transferă compoziția într-o crăticioară, se amestecă încet până se îngroașă. Când dă în clocot se mai lasă un minut după care se stinge focul.

Se adaugă ciocolată ruptă bucățele și se amestecă până se topește.

Budinca caldă se toarnă în pahare sau cupe, se decorează după preferință.

Eu am adăugat un strop de esență de mentă, ador combinația ciocolată cu mentă.

Un dulce ușor de făcut dar foarte plăcut la gust. Mulțumesc Iuliana pentru rețetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *