Ingrediente: 1 cutie iaurt (140 g), 1 ou, 1 lingură ulei, zahăr vanilat, 1 cutie făină (aceeași cu cea de iaurt) 1 lingura zahăr, un vârf de linguriță sare, un vârf de linguriță bicarbonat, 1/1 linguriță praf de copt
Mod de preparare: Într-un castron se amestecă ingredientele uscate (făină, sare, bicarbonat, praf de copt) și se amestecă. În alt vas se amesteca ingredientele lichide (iaurt, ouă, zahăr, ulei, zahăr vanilat).
Se adaugă amestecul de ingrediente solide peste cele lichide și se amestecă ușor. Se lasă să se odihnească 15-20 de min.
Eu am făcut amestecul într-un vas cu care am putut turna direct în tigaia teflonată unsă cu ulei.
Clătitele se rumenesc bine pe ambele părți, la foc mediu, după care se scot pe o farfurie.
Se servesc calde sau reci cu dulceață, cremă de ciocolată, miere
înghețată sau simple „pavoazate” cu zahăr pudră :)
În orice variantă sunt delicioase. Pofta Buna!