Ingrediente: 230 g dovleac copt și mixat, 1 ou mare, 75 ml ulei de floarea soarelui, 90 ml apă, 200 g zahăr, 200 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță scorțișoară
Mod de preparare: Dovleacul mixat se amestecă cu oul, uleiul, apa și zahărul până se obține un amestec omogen. Peste acesta se adaugă făina amestecată cu praful de copt, sarea, scorțișoara și se încorporează la început cu lingura, pe urma cu mixerul, rezultând un aluat fluid. Se poate coace în tavă de chec (cozonac) tapetată cu hârtie de copt sau o tavă pătrată de 24/24 în cuptorul preîncălzit pentru cca 35-40 min la temperatură medie, se face testul cu scobitoarea.
Este o prăjitură aromată, simplă, ușor umedă. Se servește simplă pudrată cu zahăr și scorțișoară sau cu frișcă.
Rețeta pe etape o găsiți aici.