Clătite clasice

Ingrediente: 2 ouă, 200 g făină, 200 ml lapte, 200 ml apă minerală, 1 linguriță praf de copt, un strop de sare, ulei pentru uns tigaia.

Mod de preparare: Într-un castron se bat cele 2 ouă cu un strop de sare, se adaugă uleiul și treptat făina amestecată cu praful de copt și apa minerală (în caz de forță majoră se poate înlocui cu apă plată). Dacă compoziția este prea groasă se mai adaugă puțină apă minerală. Se lasă compoziția să se odihnească cca 15 min. după care se fac clătitele. Se unge o tigaie cu ulei, se lasă la încins și cu polonicul se toarnă compoziție în tigaie, se răsucește tigaia astfel încât fundul ei să fie acoperit uniform. Când clătita face bule la suprafață se întoarce cu paleta sau dacă aveți dexteritate direct cu tigaia. Se scot frumos pe o farfurie și se ung cu dulceață sau cremă de ciocolată după preferință.

Se servesc calde dar merg foarte bine și reci. Din cantitățile de mai sus mi-au ieșit 20 clătite, nici prea groase, nici prea subțiri, numai bune.

Foarte bune, din ingrediente la îndemână. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *