Ciorbă de pui

Ingrediente: carne de pui, 3 morcovi, 2 rădăcină pătrunjel, o ceapă mică sau 1-2 fire ceapa verde, 1/4 țelină, 2 cartofi, 1/4 pungă zarzavat pentru ciorbă, 1 -2 roșii, frunze de leuștean și țelină, sare, zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Se spală carnea și se fierbe pe jumătate în apă cu sare după care se scoate pe o farfurie. Se aruncă apa, se pun 2-3 linguri de ulei și se călesc legumele (ceapă, morcov, pătrunjel, țelină) tăiate fideluță. Se adaugă 2 litri de apă și se fierb legumele. Când sunt aproape fierte se adaugă carnea de pui, roșiile decojite și tocate, cartofii curățați și tăiați cuburi. Se fierbe ciorba sub capac până este gata. La nevoie se completează cu apă. Se condimentează după gustul fiecăruia. În final se pun legumele congelate (mazăre, fasole, verdețuri), se mai dă un clocot, se pune leușteanul și țelina tocate.

După preferință ciorba se acrește cu zeamă de lămâie, se servește cu smântână și ardei iute.

Un gând despre „Ciorbă de pui”

  1. Dupa ce am revenit sa urmaresc paginile acestui blog , am devenit motivat sa incerc cateva din retele de aici. Va multumesc de inspiratie si abia astept sa am acces de aici de departe la retete traditonale de acasa, din Romania !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *