Ingrediente: 200 g aluat foietaj, 4 fire cabanos, pastă de ardei iute sau dulce după preferință
Mod de preparare: se desface aluatul și se mai subțiază pe lungime, astfel încât pe latură să încapă două fire de cabanos. Se unge foaia cu pastă de ardei, se așează cele două bucăți de cabanos (la care am tăiat capetele) unul în capătul celuilalt pe latura de lungime, se rulează de două ori, se pun celelalte două bucăți de cabanos și se rulează până la terminarea aluatului. Pentru a se lipi marginea, se unge cu puțină apa. Cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit se taie felii de cca 2 cm, se așează pe lat în tavă, se ung cu ou bătut și se coc în cuptorul încălzit în prealabil, la temperatură medie. Când pateurile sunt aurii se scoate tava din cuptor, se lasă puțin să se răcească după care se transferă pe un platou.
Pateurile sunt foarte ușor de făcut, sunt bune atât calde cât și reci.
Poftă bună!
Si eu fac asa ceva , doar ca nu m-am gandit sa ung foaia cu ceva aromat . Ms ptr idee