Ingrediente: 2-3 cartofi, 1 ceapă verde, 1 conservă de porumb, unt, sare, pătrunjel verde
Mod de preparare: Se curăță cartofii și se pun la fiert într-un litru de apă împreună cu ceapa tăiată felii și un strop de sare. Când cartofii sunt aproape fierți se adaugă porumbul. Fiert și el, legumele și puțină supă se transferă într-un blender sau tocător, în cazul meu.
Când legumele devin cremă se transferă în oala cu restul supei, se adaugă un cubuleț de unt, pătrunjel tocat și se mai dă un clocot.
Se gustă și dacă este nevoie se condimentează după gust. Supa cremă de porumb se servește simplă, cu puțină pastă de ardei deasupra și pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Felicitări!! Rețetă simpla și gustoasa!
@pantilimon sergiu – multumesc pentru vizită! Iar dacă și rețetele sunt pe placul vostru, cu atât mai bine. Te mai aștept în „bucătăria” mea.