Ingrediente: 4-5 cartofi, 1/2 piept de pui, o ceapă, 150 g mazăre congelată, ulei, sare, piper, pătrunjel verde tocat
Mod de preparare: Cartofii se spală și se fierb în coajă, după care se țin în apă rece, se curăță și se taie cuburi. Într-o tigaie wok se pun 2 linguri de ulei în care se călește ceapa tocată mărunt (eu am folosit până la urmă o ceapă mare albă), se adaugă carnea de pui și se rumenește ușor.
Se adaugă mazărea și se lasă până se înmoaie. Se pun 3-4 linguri de apă să se obțină un sos aromat.
Se adaugă cartofii fierți anterior. Se condimentează cu sare și piper și la final se presară pătrunjel tocat.
Mâncarea se servește caldă dar merge foarte bine și rece, alături de o salată de ardei copt sau o salată de varză.
Fără carne poate fi un prânz de post foarte sățios. Poftă bună!