Ingrediente: 200 ml lapte condensat (se poate folosi și smântână lichidă sau frișcă lichidă), 100 g zahăr, 100 g unt, 250-300 g nucă de cocos, 300 g ciocolată.
Mod de preparare: Într-o crăticioară se pune smântâna cu zahărul și untul și se țin pe foc până zahărul este topit. Se ia vasul de pe foc, se adaugă nuca de cocos și se amestecă energic. Se întinde compoziția într-o tavă de 20/32 cm acoperită cu hârtie de copt. Se presează bine compoziția cu o lingură și se dă la rece până a doua zi.
Eu am avut nucă de cocos albă dar și colorată, așa că mi-a ieșit și compoziția tot colorată, mai mult spre galben. Gustul este același. Se porționează în cuburi sau bastonașe, după preferință, și se mai lasă câteva ore la rece. Se topește ciocolata pe abur și se trece fiecare bucățică tăiată anterior prin ea după care se așează pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se dau bucățile de ciocolată la rece până se întărește ciocolata.
Această ciocolată este o combinație din mai multe rețete, dar predominantă este cea din Călătorii culinare.