Tartă cu cremă de vanilie și cremă de prune

Ingrediente: 200 g biscuiți populari, 110 g unt, 1 cutie cremă pentru cremșnit, 700 ml lapte, 1 plic gelatină de la Dr Oetker, 1/2 kg prune

Mod de preparare: Biscuiții se dau prin tocător

și se amestecă cu untul topit și răcit.

Compoziția se răstoarnă într-o formă cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 18 cm. Se tasează bine cu fundul unui pahar după care se ține la frigider 30 min, până se întărește.

Prunele se pun în apă fiartă, se decojesc și se dau prin blender devenind o pastă. Când „coaja” este întărită se acoperă cu crema făcută după indicațiile de pe pachet (cu numai 700 ml lapte) și se dă la rece.

Se prepară gelatina conform indicațiilor de pe pachet, se toarnă în pasta de prune, se amestecă și se toarnă peste crema de vanilie. Forma se dă la rece până se întărește compoziția. Eu am folosit două forme, una de 18 cm și una mai mică :)

Când tarta este gata se scoate cu grijă din formă, se poate orna cu frișcă sau după imaginația fiecăruia cu biscuiți și fructe. Eu am ornat-o cu „firimituri” de biscuiți amaretto”

Tarta din forma mare a plecat la o Marie, mie mi-a rămas tarta mică.

Un desert răcoros, ușor și fără coacere.

Indicat este să se facă cu cremă de vanilie fiartă, eu am ales varianta ușoară cu cremă de cremșnit, din lipsă de timp, dar și din comoditate. Puțină păcăleală nu strică uneori…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *