Paste cu sos de smântână

Ingrediente: mușchiuleț și costiță afumată, ardei gras roșu, ceapă verde, 1 cățel de usturoi, mazăre congelată, 2 linguri smântână, paste făinoase (eu folosesc Băneasa), sare, piper, 1 lingură ulei, pătrunjel verde

Mod de preparare: Într-o tigaie mare se încinge uleiul și se călește ceapa, usturoiul și ardeiul

se adaugă afumătura feliată și se lasă până este prăjită și a lăsat aroma.

Se pune mazărea congelată, se amestecă și se călește foarte puțin, ea fiind foarte fragedă

Între timp se pregătește sosul. Dacă smântână este pentru gătit, se folosește așa cum este iar dacă este smântână obișnuită se subțiază cu puțin lapte.

Se adaugă, se amestecă cu restul ingredientelor călite și se fierbe cca 10 min, amestecând din când în când

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet și se adaugă peste sosul făcut anterior

Se amestecă, se condimentează și se presară pătrunjel verde tocat. Dacă este nevoie se poate adăuga puțină apă în care au fiert pastele.

Pastele se servesc simple sau cu parmezan raz. Eu le-am preferat simple.

Este o rețetă pe care am văzut-o la TV Paprika. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *