Supă cu răzătură de aluat

Ingrediente: ciolan afumat fără os, 2 morcovi, 2-3 căței de usturoi, zeamă de lămâie, 1 ou, cca 120-130 g făină (în funcție de mărimea oului)

Mod de preparare: Se fierbe ciolanul în apă rece. Când este fiert, se scoate din oală, se completează cu apă și se fierbe morcovul tăiat rondele. Între timp se face un aluat dens din ou, făină și puțină sare.

Se lasă aluatul să se odihnească puțin după care se dă pe răzătoarea mare. Se lasă răzătura de aluat să se usuce pe planșetă.

Se mai dă un clocot supa după care se adaugă răzătura în ploaie și se fierbe câteva minute.

În final supa de drege cu usturoi pisat și zeamă de lămâie. Se poate servi și cu smântână.

Bunica făcea foarte des supe cu răzătură de aluat, aceasta fiind un fel de cuș-cuș handmade :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *