Ingrediente: 200 ml apă, 50 g unt, 150 g făină, 1 ou, 150 g pesmet, sare, caise
Mod de preparare: se face un aluat opărit după rețeta de aici și se se împarte în 12-16 bucăți. În final mi-au ieșit 12 bucăți, caisele fiind mai mari.
Fiecare bucată se aplatizează în palmă, se așează o jumătate de caisa și se formează găluște.
Se fierb în apă clocotită cu sare.
Sunt gata când găluștile se ridică la suprafață.
Se tăvălesc în pesmet prăjit într-o lingură de ulei.
Gomboții se servesc presărați cu zahăr.
Este prima dată când fac găluști cu caise, în zona noastră se fac numai cu prune bistrițe. Sunt bune, nu am nimic de spus, doar că sunt puțin mai acrișoare.
mmm, sunt printre deserturile mele preferate. de obicei cand caisele sunt mai acrisoare, le pun un pic de zahar in locul samburelui. devin astfel mai dulci prin fierbere.