Prăjitura cu vișine, cremă de vanilie și ciocolată

Ingrediente blat: 4 ouă, 150 g zahăr, 350 g făină, 150 ml lapte, 150 ml ulei, 1 plic praf copt, 1 lingură cacao, 200 g vișine fără sâmburi, 2 linguri lapte

Ingrediente cremă vanilie: 400 ml lapte, 1 plic budincă vanilie, 200 ml frișcă lichidă, 1 plic întăritor frișcă, 3 linguri zahăr, zahăr vanilat

Ingrediente cremă ciocolată: 100 g ciocolată amăruie, 200 ml frișcă lichidă, esență cafea

Mod de preparare blat: Se bat ouăle cu zahărul până când compoziția devine cremoasă. Se adaugă laptele și uleiul iar la final făina amestecată cu praful de copt. Se împarte compoziția în două, în una se adaugă cacao și o lingură de lapte. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt compoziția alba

urmată de compoziția cu cacao.

Vișinele fără sâmburi și bine scurse se așează pe suprafața prăjiturii.

Se coace la foc mediu în cuptorul preîncălzit cca 30-35 min. Pentru  siguranță se face testul cu scobitoarea. (Inițial am făcut într-o tavă de 32/23 cm. Nu am reușit să fac poză finală așa că am refăcut prăjitura de data aceasta într-o tavă de 24/24 cm cu cantități aferente a 3 ouă).

Mod de preparare cremă vanilie: Se pune pe foc laptele. Budinca de vanilie se amestecă cu 3 linguri de zahăr și un zahăr vanilat. Se subțiază cu 3-4 linguri de lapte din cel pus la fiert. Când laptele fierbe se toarnă budinca și se amestecă continuu până se îngroașă. Se lasă să se răcească, amestecând să nu formeze crustă deasupra.

Se bate frișca cu pliculețul de întăritor după care se adaugă budinca rece și se mai mixează puțin. Se întinde crema peste prăjitura rece și se nivelează.

Mod de preparare cremă ciocolată: Se topește ciocolata în 100 ml frișca lichidă, se omogenizează, se lasă să se răcorească. Se pune în vasul de mixer  și se bate la viteză maximă, adăugându-se în fir subțire și restul de frișcă lichidă. Crema de ciocolată se întinde peste crema de vanilie răcită.

Se da prăjitura la rece pentru cel putin o ora iar apoi se taie cu un cuțit foarte bine ascuțit. A doua zi se taie și mai bine :) Așa arată în secțiune.

Mulțumesc Vio pentru această minunăție. Aveam câteva vișine și unde să caut o rețetă noua? În caietul cu rețete, bineînțeles…..Este imposibil să nu-ți reușească ceva din acest caiet minunat, cu condiția să respecți cantitățile și modul de preparare.

Rețeta originală se numește „Valurile Dunării” având o glazură de ciocolată, eu am preferat să fac o cremă pe bază de frișcă și ciocolată. Este minunată!

Un gând despre „Prăjitura cu vișine, cremă de vanilie și ciocolată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *