Ingrediente: 500 g caise coapte, 300 ml de lapte, 3 gălbenușuri de ou, 100-120 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, 250 ml frișcă lichidă
Mod de pregătire: Într-o cratiță se fierbe laptele și jumătate din zahăr. Separat într-un bol se freacă gălbenușurile cu restul de zahăr. Se toarnă din laptele cald peste gălbenușuri și se amestecă. Se repune cratița pe foc mic și se amestecă fără încetare, până se îngroașă. Se ia de pe foc se pune într-un castron și deasupra folie de plastic să nu se formeze o pojghiță.
Caisele se spală, se pun un minut într-o oala cu apă fierbinte,
se scot și se pun în apă rece
după care se decojesc,
și se pasează.
Se adaugă crema de ou și se mixează împreună.
Rezultă o pastă cremoasă
care se încorporează în frișca bătută cu o spatula, prin mișcări ample.
Compoziția rezultată
se toarnă în recipiente, se închid și se țin în congelator câteva zile
după care se poate savură. Înghețata este fină și aromată.
Rețeta este preluată de la Sara&Mike, cărora le mulțumesc.
Minunata reteta, mai ales cand ma gandesc ca in mod asemanator am putea face si cu alte fructem de ex. piersici sau pepene galben.
minunat, cat dureaza sa o faci?
@biro-depinde de îndemânarea fiecăruia :)