Biscuiți cu fulgi de ovăz

Ingrediente: 150 g fulgi de ovăz, 150 g semințe floarea soarelui+merișoare+coacăze deshidratate, 125 g unt, 1 ou, 100 g zahăr, 50 g făină, o lingură alune sau nucă măcinată, o linguriță praf de copt, esență de vanilie

Mod de preparare: Se prăjesc puțin fulgii de ovăz și semințele,

se lasă să se răcească după care se macină nu foarte fin, să rămână bucăți de semințe și ovăz .

Untul la temperatura camerei se mixează cu zahărul și oul.

Se adaugă făina amestecată cu praful de copt,

semințele și fulgii măcinați, esența, alunele, merișoarele și coacăzele.

Se amestecă compoziția cu lingura pe urmă cu mână. Aluatul este puțin lipicios, așa trebuie să fie. Dacă este prea moale se mai adaugă puțină faină.

Se ia câte puțin din aluat, se modelează biluțe cât o nucă, se aplatizează sau nu, după preferință, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt.

Eu am făcut rotunzi și ovali.

Biscuiții se coc la temperatură medie 25-30 min, până se rumenesc pe margine.

Se lasă puțin în tavă după care se scot pe un grătar să se răcească. Sunt foarte crocanți aromați și cel mai important, sănătoși.

Rețeta este inspirată din blogul La Lena, cu ceva modificări în funcție de ingredientele avute. Mulțumesc.

Încercați acești minunați biscuiți, chiar merită. Copilașii vor fi încântați de gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *