Ingrediente : 3 ouă, 200 g zahăr, 130 ml ulei, 130 ml apă, 250 g făină, 250 g dulceață de cireșe,1 plic praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, esență de mentă
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu zahărul și zahărul vanilat, până devin cremoase. Se adaugă uleiul, apa, aromele și dulceața de cireșe amestecând ușor. La final se pune făina în care este încorporat praful de copt și se amestecă cu spatula. Se obține o compoziție moale (asa trebuie sa fie) care se toarnă în tava îmbrăcată în hârtie de copt (32/22). Se coace în cuptorul preâncălzit, la temperatură medie circa 30-35 minute. Pentru siguranță se face proba cu o scobitoare. Se scoate pe un grătar, se lasă să se răcească după care se poate pudra cu zahăr.
Este o modalitate bună să faceți curățenie prin borcanele cu dulceață rămase începute de peste iarnă.
Imi lasa gura apa. Imi place cu visine din visinata:D
Foarte delicioasa si usor de preparat!