Ingrediente: 1 piept de pui, 2 ceape mari albe, 3 căței de usturoi, 3 linguri de ulei, sare, piper, o cană cu apă
Mod de preparare: Se spală bine carnea și se feliază ca pentru șnițel. Se pun feliile pe folie alimentară și se bat bine. Se condimentează cu sare și piper. Într-o cratița se încinge uleiul, se călește ceapă tăiată julien. Se așează feliile de carne, se lasă pe fiecare parte până se albesc, se adaugă usturoiul tăiat felii, se toarnă o cană de apă caldă, se pune capacul și se lasă la foc mic până carnea este gata. La nevoie se completează cu apă pentru un sos gustos :)
„Șnițelele” se servesc cu piure de cartofi, cartofi țărănești, orez sau legume înăbușite, și bineînțeles o salată bogată. O rețetă foarte simplă, cu puține ingrediente la îndemâna fiecăruia. Efectul este maxim :)