Ingrediente: 50 g unt, 120 ml suc de vișine, 3/4 cană zahăr, 2 căni făină, 2 lingurițe praf de copt, 1 plic zahăr vanilat, 150 ml lapte, vișine din compot (fără sâmburi și bine scurse) și merișoare
Mod de preparare: Se mixează untul alternativ cu zahăr, zaharul vanilat și lapte.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, alternativ cu sucul de vișine din compot.
La sfârșit se pun merișoarele tăiate
și vișinele date prin făină.
Cu spatula se încorporează în compoziție. Se pun hârtiuțe sau forme de silicon (în cazul meu) în tava de brioșe
și se umplu pe trei sfert cu compoziția de brioșe.
Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie cca 35-40 min în funcție de cuptor. Pentru siguranță se face testul cu scobitoarea.
Se scoate tava, se lasă puțin să se răcească după care se pun brioșele pe platou și se servesc simple, cu cremă sau pudrate cu zahăr.
Cum mi-a rămas puțină compoziție am făcut și 6 inimioare pe care am presărat fulgi de ciocolată albă.
Ingrediente puține, la îndemână și rezultatul este foarte bun. Merișoarele se pot înlocui cu nucă, stafide sau rahat iar vișinele cu alt gen de fructe din compot. Iar pentru a fi mai simplu se pot mixa toate ingredientele o dată după care se adaugă merișoarele și vișinele.