Ingrediente: 350 g lapte condensat îndulcit, 250 g ciocolată amăruie, 100 g nuci + fructe confiate, un praf de sare, esență de cafea și mentă
Mod de preparare: Se toacă nuca, fructele confiate și ciocolata.
Se pune la foc mic o cratiță cu laptele condensat, ciocolata tocata, puțină sare și se amestecă până se omogenizează bine compoziția și ciocolata este complet topită.
Se stinge focul se adaugă esența de cafea, esența de mentă și nucile tocate. Se poate folosi orice esență, eu am folosit cafea și mentă, o asociere care-mi place foarte mult.
Compoziția se pune în forme de silicon și se lasă o ora la rece.
Mie nu mi-a reușit foarte bine, laptele condensat de la Lidl fiind destul de lichid și ciocolata nu s-a întărit precum doream, dar s-a mâncat fără nici o problemă :)
Mulțumesc Florentina pentru rețetă, sigur o voi repeta cu alt lapte condensat.
Mie imi pare foarte ok cum ti-a iesit,arata super bine.Ma bucur ca ai incercat-o,te pup !
@Iuliana-mulțumesc. Am ținut-o în congelator puțin. La gust a fost foarte bună. Oricum vreau să o refac și cu lapte condensat mai bun. Pupici!