Ingrediente: 2 foi de aluat foietaj, 5 mere, 4 linguri zahăr, o linguriță
Mod de preparare: se curăță merele, se taie bucăți mici, se pun într-o cratiță și se presară cu zahăr. Se pune cratița la foc mic și se lasă până merele și înmoaie. Se amestecă din când în când să nu se prindă merele de cratiță. Eu de obicei folosesc cratiță antiaderentă. La final de adaugă scorțișoara, se amestecă și se lasă compoziția să se răcească.
Se întinde prima foaie și se pune în tavă (24/24 cm). Se presară puțin pesmet, se așează marele, din nou pesmet. A doua foaie se împăturește în două și se „ciupește” cu cuțitul pe partea îndoită. Se desface aluatul și se așează peste mere. Se unge cu ou bătut.
Plăcinta se coace la foc mediu în cuptorul preâncălzit.
Când plăcinta este frumos coaptă, se scoate din cuptor, se lasă puțin să se răcească și se transferă pe un platou.
Se taie plăcinta și se servește pudrată cu zahăr.
O plăcintă care se face repede și este foarte bună, important este să ai aluat foietaj în congelator și câteva mere.