Ingrediente: foietaj, forme de rulouri ( de fapt sunt conuri), 1 ou, cremă de vanilie
Mod de preparare: se decongelează aluatul, se întinde, se taie în fâșii
care se rulează pe formele de „conurile” de metal. Se ung cu ou bătut și se pun în tavă pe hârtie de copt.
Se introduce tava în cuptorul preâncălzit și se coc la foc mediu cca 20 min, până prind culoare.
Se scot încet formele,
se lasă să se răcească după care se umplu cu cremă de vanilie sau frișcă, după preferință.
Eu am folosit budincă de la Dr.Oetker, din lipsă de timp.
Bune……merită încercat!
Multumesc pentru reteta, aceste cornete sunt minunate! De unde pot cumpara formele, acele conuri?
@adri-eu le-am cumpărat de la un magazin „cu de toate”, de la chinezi……Chiar vreau să mai cumpăr un set când ajung pe acolo.
Multumesc frumos de lamurire, ma apuc de cautat :)) Mama mea are unele din astea dar au fost facute de tata acum vreo 35 de ani
Eu nu am formele de conuri. De unde pot sa fac si eu rost? Am citit atat de multe retete si vreau si eu sa incerc sa le fac.
Eu am găsit la chinezi…..