Brioșe cu vișine

Ingrediente: vișine din compot, 120 g unt, 100 g zahăr, 3 ouă mari, 200 g făină, 50 g amidon, 1/2 plic praf de copt, 1 praf sare, coaja de lămâie rasă, 25 ml zeamă din compot, 7 linguri lapte

Mod de preparare: Se scot sâmburii din vișine și se pun într-o strecurătoare la scurs. Se mixează untul cu zahărul până se topește zahărul și se obține o compoziție cremoasă. Se adaugă ouăle, amestecând după fiecare.

Se pune jumătate din cantitatea de făină amestecată cu amidonul și praful de copt, coajă de lămâie,

laptele și zeama din compot

și restul de făină, amestecându-se cu o spatulă.

Compoziția astfel obținută

se pune cu lingura în formele de brioșe

și deasupra se așează vișinele bine scurse.

Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit cca 30 de minute la foc mediu până devin aurii, se face testul cu scobitoarea,

după care se așează pe un grătar să se răcească.

Se scot din formele de silicon și se transferă în hârtiuțe de hârtie

 Se servesc simple sau pudrate cu zahăr

Mulțumesc Laura Sava pentru rețetă, sunt brioșe foarte fine și aromate.

2 comentarii la „Brioșe cu vișine”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *