Ingrediente: vișine din compot, 120 g unt, 100 g zahăr, 3 ouă mari, 200 g făină, 50 g amidon, 1/2 plic praf de copt, 1 praf sare, coaja de lămâie rasă, 25 ml zeamă din compot, 7 linguri lapte
Mod de preparare: Se scot sâmburii din vișine și se pun într-o strecurătoare la scurs. Se mixează untul cu zahărul până se topește zahărul și se obține o compoziție cremoasă. Se adaugă ouăle, amestecând după fiecare.
Se pune jumătate din cantitatea de făină amestecată cu amidonul și praful de copt, coajă de lămâie,
laptele și zeama din compot
și restul de făină, amestecându-se cu o spatulă.
Compoziția astfel obținută
se pune cu lingura în formele de brioșe
și deasupra se așează vișinele bine scurse.
Brioșele se coc în cuptorul preîncălzit cca 30 de minute la foc mediu până devin aurii, se face testul cu scobitoarea,
după care se așează pe un grătar să se răcească.
Se scot din formele de silicon și se transferă în hârtiuțe de hârtie
Se servesc simple sau pudrate cu zahăr
Mulțumesc Laura Sava pentru rețetă, sunt brioșe foarte fine și aromate.
Apetisante!!!
@Haplea-mulțumesc