Ingrediente: 450 g făină, un plic drojdie uscată, 2 lingurițe zahăr, 1/2 linguriță sare, 1 ou, 150 ml lapte, 100 ml apa minerală, 4 linguri ulei
Mod de preparare: Se pune faină amestecată cu drojdia, zahărul și sarea într-un castron și se amestecă. Se adaugă oul, uleiul, laptele și apa minerală,
se amestecă cu o lingură
după care se frământă cu mâna pe planșeta dată cu făină.
Se acoperă castronul cu folie și prosop și se lasă la crescut cca 30 min.
Se rup bucăți cât oul
și se umplu după preferință (umplutură sărată: salam, cârnaț, măsline, brânză sau dulce: dulceață, rahat, ciocolată, brânză dulce). Eu am folosit telemea rasă și cabanos iar deasupra unse cu ou și presărate cu susan și chimen
iar pentru cele dulci pătrățele de ciocolată iar deasupra am presărat zahăr tos. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se mai lasă să crească.
Se coc la foc mediu în cuptorul preîncălzit cca 30 min.
Sunt frumoase și rumene. Cele cu telemea și cabanos
dar și cele cu ciocolată.
Plăcințelele sunt foarte bune atât calde cât și reci lângă o ceașcă cu cafea sau un pahar cu lapte.
Ghiocel placintutele tale arata foarte bine, deja mi-e o foame de mor. Trebuie sa fac si eu aceste minunatii.
@Mirela-plăcintuțele sunt minunate. Încearcă și vei vedea, dispar din farfurie cât ai clipi…..
O rețetă simpla si gustoasa! Ce culoare frumoasa au, le-ați uns pe deasupra cu ceva, sau le-ați lăsat simple? Mulțumesc!
@anda-sunt unse cu ou bătut. Mulțumesc pentru aprecieri.
Imi place cum arata aceste placintele. Ma bucur ca este o reteta usoara , asa ca o voi face si eu . Felicitari doamna !
@Mohaela-da,este foarte ușor de făcut, așa-mi plac rețetele. Mulțumesc pentru aprecieri.