Pâine fără gluten, cu susan

O altă rețetă cu care mă alătur campaniei „Rețete creative de pâine fără gluten cu Dr. Schar”, campanie găzduită de Ruxandra. 

Este o pâine simplă, fără multe adaosuri, apreciată mai ales de copii, aceștia fiind destul de mofturoși atunci când vine vorba de „îmbunătățiri”.

Ingrediente: 300 g făină fără gluten “Bread-Mix de la Schar“, 200 ml apă călduță, 50 g iaurt, 1 ou, 1 plic drojdie uscată de la Schar, 1/2 linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 2 linguri ulei, susan

Mod de preparare: Într-un castron se pun ingredientele uscate: făina, drojdia, zahărul, sarea, susanul și se amestecă bine. În alt vas se bate oul cu iaurtul. Peste ingredientele uscate se adaugă apa călduță, amestecul de iaurt/ou, uleiul și se încorporează cu o lingură.

Atenție, nu se frământă de loc cu mâna. Aluatul este puțin lipicios, moale și compact.

Se acoperă castronul cu o folie alimentară și un prosop și se lasă cca 30 min la crescut.

Se scoate aluatul pe hârtie de copt, se modelează și se așează într-o tavă de copt. Eu am folosit o tavă de tort cu diametrul de 20 cm. Poate era bine una mai mică, eventual de 18 cm dar eu nu am avut. Pâinea ar fi fost mai înaltă.

Se acoperă cu un prosop și se lasă la loc călduț 15 min. Când aluatul este crescut, se crestează, se presară susan, se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace cca 45 min la foc mediu (eu am făcut totuși testul cu un băț de frigăruie).

Se scoate din cuptor și se pune pe un grătar să se răcească.

Pâinea se feliază cu un cuțit bine ascuțit, arată foarte bine pufoasă la interior și cu coajă crocantă.    

Campania de rețete creative de pâine fără gluten are două etape: prima în care 10 bloggeri (printre care și eu) propun rețetele de pâine (01-15 martie), cea de-a doua etapă constând într-un concurs în care cititorii își pot alege o rețetă din cele propuse, o reproduc și pot câștiga o o mașină de pâine Tefal Nutribread dar și produse fără gluten. Dacă doriți o pâine bună fără gluten ca a mea, vă invit s-o faceți  și poate veți fi fericita câștigătoare a unui premiu. Regulamentul concursului și detalii despre concurs găsiți aici

3 comentarii la „Pâine fără gluten, cu susan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *