Gogoși dospite

Ingrediente: 500 g făină, 250 ml lapte călduț, 40 g zahăr, 1 ou, 1 plic drojdie uscată, 60 ml ulei, 1 plic zahăr vanilat, coaja rasă de portocală

Mod de preparare: Se dizolvă zahărul în lapte călduț. Într-un castron se pune ingredientele uscate: făina, drojdia, zahărul vanilat,  un strop de sare, coaja rasă de portocală și se amestecă. Într-o cană se amestecă uleiul cu oul. Peste ingredientele uscate se toarnă ingredientele lichide și se amestecă cu o lingură. Se scoate aluatul pe planșeta înfăinată și se frământă bine, obținându-se un aluat plăcut la mână.

Se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut într-un loc călduț, cca 40 min.

Se mai frământă puțin după care se întinde într-o foaie de 1 cm grosime. Se decupează cu o formă rotundă/un pahar gogoși care se mai lasă la crescut  pe planșetă alte 15 min.

Se pune ulei la încins într-un vas mai adânc și se prăjesc gogoșile pe ambele părți. Ca să iasă frumoase și cu guler se pun în ulei invers decât au stat pe planșetă. Se scot cu spumiera pe prosop de hârtie să se absoarbă surplusul de grăsime.

Se servesc cu zahăr pudră, dulceață sau nuttela.

Sunt foarte pufoase și aromate.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *