Prăjitură cu mere, de post

Ingrediente: 3 mere mari rase (cca 300 g după ce au fost curățate și rase), 2 linguri suc lămâie, 1/2 linguriță praf de scorțișoară, 250 g zahăr, 50 ml ulei, 150 ml apă minerală, esență de rom, esență vanilie, 300 g făină, 2 lingurițe praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 vârf cuțit de sare, Finesse de portocală de la Dr.Oetker, 60 g stafide/merișoare

Mod de preparare: Se curăță merele, se dau pe răzătoarea mică, se stropesc cu suc de lămâie, se amestecă și se presară cu scorțișoară. Stafidele se pun la înmuiat în apă cu esență de rom.

Se amestecă zahărul cu uleiul, apoi se adaugă apa minerală, esența de vanilie și răzătura de portocală.

Se pun merele rase și stafidele/merișoarele în compoziție și se amestecă.

Se încorporează făina amestecată cu praful de copt, se pune și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Se amestecă ușor cu o spatulă.

Se toarnă aluatul rezultat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (24/24 cm)

și se coace în cuptorul preîncălzit timp de cca 45-50 minute.

După ce s-a copt se scoate pe un grătar să se răcească.

O prăjitură cu mere, simplă, bună și mai ales de post.

Mulțumesc Diva în bucătărie pentru inspirație.

Încercați și nu veți regreta. Originalul este sub formă de chec, eu am preferat o tavă normală.

 

7 thoughts on “Prăjitură cu mere, de post”

  1. Am facut astazi aceasta prajitura,este ffffffff buna !!!Multumesc mult pentru reteta !!Abia astept sa o fac din nou !!

    1. @florentina-mă bucur că ți-a plăcut rețeta și prăjitura este pe placul tău. Te aștept să încerci și alte preparate.

  2. Pingback: Preparare de post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *